Toolkit

Hoe communiceren we over het merk Tilburg? 

Tilburg is een merk dat we samen maken. Inwoners, ondernemers, studenten: iedereen draagt bij aan het beeld van de stad. Maar met deze verschillende invloeden is het wel belangrijk dat het beeld van de stad eenduidig blijft. Ons DNA, het merk Tilburg, is samen te vatten in de volgende formule: Sociaal x Experimenteel = Creatie.

Bouw jij mee aan het merk Tilburg? Beoordeel dan altijd of jouw uiting bijdraagt aan dit beeld over de stad. Kijk voor meer informatie op de website van Ticket to Tilburg.

Logo gemeente Tilburg en logo's van Marketing Tilburg

Naam en logo zijn de eerste herkenningspunten van het merk Tilburg. Daarom vind je hier een link naar het logo van de gemeente Tilburg. En vind hier het logo van Marketing Tilburg.

Huisstijl Tilburg 
Voor de herkenbaarheid en eenheid heeft het merk Tilburg ook een huisstijl ontwikkeld. Ondernemers, organisaties en inwoners mogen deze herkenbare T-stijl vrij gebruiken. Dus wil je deze stijl gebruiken ter promotie van jouw event? Of de witte T als herkenbaar item op je website plaatsen? Download dan hier het T-stijlhandboek en het logo in meerdere kleuren.  

Tilburgs lettertype TilburgsAns
Sinds 2016 heeft Tilburg naast een logo en huisstijl zelfs een eigen lettertype. TilburgsAns is gratis te downloaden en gebruiken. Naast het ‘gewone’ alfabet bevat het lettertype ook een nieuw leesteken voor het typisch Tilburgse ‘jè’ en is er een versie beschikbaar met typisch Tilburgse pictogrammen.

Lees meer over de verschillende versies en download het lettertype op de website van TilburgsAns.

Promotiemateriaal op merktilburg.nl
Allerlei Tilburgse video’s, teksten, foto’s en infographics op één plek. Op deze website vind je alle content die je nodig hebt bij de promotie van onze stad, kosteloos en rechtenvrij.

Videotool met modulaire video's
Willem II, Roze Maandag en Midpoint. Met de Videotool Tilburg klik je deze items eenvoudig in elkaar tot een video. Zodat je zelf je eigen Tilburgse video kunt maken, met precies de items die je onder de aandacht wilt brengen.

Toolkit van Spoorzone Tilburg

Spoorzone Tilburg is hét nieuwe en baanbrekende talent- en innovatiedistrict van Nederland. Talent, kennis en ondernemerschap vinden elkaar in een van de vele livinglabs die dit gebied rijk is. De ambities voor de toekomst zijn groot, maar die ambities waarmaken kunnen we niet alleen. Dit doen we graag samen met jou als betrokken partner in Spoorzone Tilburg. Alle middelen die via deze pagina te downloaden zijn, zijn vrij te gebruiken in je communicatie over het gebied. Neem een kijkje in de Toolkit voor spoorzone Tilburg!


Meer sites
Nog meer weten over de stad? Citymarketing Tilburg heeft nog een aantal aanvullende websites met informatie. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje in ons strategisch plan!